.

Thursday, 3 November 2011

DUITSLAND MOET GRIEKENLAND NOG 1.000 MILJARD BETALEN


Geplaatst op doorAdministrator

In het kader van de omgekeerde wereld, ofwel de wereld op zijn kop, heeft Drs. Rutte bezworen zijn uiterste best te doen om een verworven democratisch recht in Griekenland, de volksraadpleging, de nek om te draaien.
Drs. Rutte laat wel heel duidelijk zien wie het in dit land voor het zeggen heeft: hij in ieder geval niet!
Hij laat ook schrijnend zien, hoe ver we al van het pad af zijn geraakt als we het geneuzel van dit soort lui nog serieus nemen. Wij doen dat in ieder geval al lang niet meer. Hoe bestaat het dat we nu ook al aan politieke buitenlandse inmenging doen, waar het betreft een bondgenoot. Want Griekenland is toch een bondgenoot als lid van de EU, NAVO, etc.? Voor de humanitaire dodenvluchten naar Libië konden we toch ook gebruik maken van hun faciliteiten?
Griekenland, een aantal maanden geleden hebben we al eens uit de doeken gedaan hoe het land eerder al eens de vernieling in is geholpen door met name Frankrijk, met als gevolg een bankroet. En hoe de Grieken in honderd jaar tijd al hun schulden hebben afgelost aan landen als Frankrijk, Engeland en Duitsland. De laatste betaling werd juist een paar weken voor de Italiaans-Duitse inval in 1941 ingelost, nota bene. Daar stopte toen ons verhaal min of meer: Griekenland, de lont in ons kruitvat

De Tweede Wereldoorlog

Een uitgemergeld Griekenland kreeg in oktober 1940 te maken met een invasie van het Italië van Mussolini, die streefde naar een Nieuw Romeins Imperium. Het Griekse leger hield niet alleen stand maar schopte de Italiaanse overmacht ver de grens met Albanië over, een totale nederlaag lag in het verschiet. De Duitsers moesten te hulp komen en samen met de Italianen en de Bulgaren is in mei het pleit beslecht. De Grieken moesten capituleren en gingen een duistere tijd tegemoet. De Nazi’s hebben kans gezien circa 5% van de totale Griekse bevolking uit te moorden, van wie er meer dan 300.000 de hongerdood zijn gestorven. Het Griekse verzet namelijk was (tot en met 1943, toen de interne machtsstrijd losbarstte) goed georganiseerd en bracht de bezetters zware klappen toe. De wraakacties waren van een ongekende buitenprportionele wreedheid. Het ene na het dorp werd als wraakactie uitgemoord en met de grond gelijk gemaakt. Mannen kregen de kogel, vrouwen en kinderen werden in de kerk bijeengedreven en verbrand. Het consigne was: “Voor iedere gesneuvelde Ariër: 100 Grieken!”

0 σχόλια:Translate

Archive